Betrokken geraakt bij een ongeval veroorzaakt door iemand anders? Heel vervelend natuurlijk. Voor jezelf, maar ook de kosten die daarbij komen kijken. Zeker als je in het ziekenhuis belandt is dat niet mis. Wie gaan er voor deze kosten opdraaien en hoe moet je dit gaan aanpakken? Benader een letselschadespecialist die jou helpt van begin tot eind de kosten door de andere partij te laten vergoeden.

Wat is een letselschadespecialist?

Er zijn verschillende namen voor een letselschade specialist, maar zijn in principe allemaal hetzelfde. Dus als je leest over letselschade deskundige, letselschade jurist of letselschade advocaat dan kan je er vanuit gaan ze allemaal dezelfde taken hebben. Overigens is de letselschade advocaat de enige persoon die daadwerkelijk in de rechtbank mag procederen.

Wat doet een letselschadespecialist?

Zoals de naam al doet vermoeden is een letselschadespecialist gespecialiseerd in het behandelen van letselschades. De specialist staat je bij als je betrokken bent geraakt bij een ongeval en de schade wilt claimen van de derde partij. Samen met de letselschadespecialist, zoals letselschade advocaat leiden, maak je de balans op en maak je een soort van berekening van de geleden schade, zowel materieel als immaterieel. Er wordt onderhandeld over het uit te keren schadevergoeding. Een letselschadespecialist spreekt namens jou richting de aansprakelijke partij. Het hele traject regelt de letselschadespecialist voor je, zodat je zelf kan herstellen van het ongeval.

Welke vergoedingen vallen onder letselschade?

Zowel medische als praktische kosten vallen onder letselschade. Met materiële schade kan je denken aan medische kosten en kosten voor fysiotherapie. Andere kosten die je kunt maken zijn dat je niet meer in het huishouden mee kan helpen of niet meer naar de sportschool kan gaan. Of je krijgt psychologische klachten zoals PTSS. Dit zijn immateriële kosten. Wat te denken van inkomensschade zoals pensioen- en belastingschade? Dit kan een erg grote schadeposten zijn. En ook toekomstige inkomensschade moet worden berekend en is goed werk voor een letselschadespecialist. Deze berekeningen vragen immers om specialistische kennis.

Wat zijn de kosten van een letselschadespecialist?

Zodra je kosten moet maken na een ongeval zal dat veel geld kosten. Als de andere partij volledig aansprakelijk is dan zijn zij volledig verantwoordelijk om alle kosten te vergoeden. En dat geldt ook voor de juridische kosten. Dat betekent dat je geen kosten maakt bij een letselschadespecialist. Zorg ervoor dat je een specialist in handen neemt met ervaring en de benodigde diploma's. Niet iedere letselschadespecialist is even kundig en ervaren genoeg om je goed te begeleiden.