Saint Gobain is een bedrijf dat in het jaar 1665 werd opgericht in het Franse Parijs. Als je naar het verleden kijkt van dit bedrijf produceerde het enkel glas. Dat gebruikte het bedrijf vooral voor spiegels. Naarmate Saint Gobain zich als bedrijf begon te ontwikkelen ligt de focus meer op andere bouwmaterialen zoals isolatie en duurzame materialen. Het bedrijf staat sterk op de Franse markt, maar ook internationaal maken ze naam. Ze hebben fabrieken en kantoren in meer dan 64 verschillende landen en het bedrijf telt zo'n 190.000 medewerkers.

Verstandig om Saint Gobain aandelen te kopen?

Het voordeel van dit Franse bedrijf is dat het al verschillende eeuwen meegaat. Daardoor is er veel kennis en kunde en blijven ze zich ontwikkelen. Ook nu weer bij nieuwe ontwikkelingen van energie-efficiëntie staat Saint Gobain vooraan. De Saint Gobain aandelen kregen door de Corona crisis een flinke klap te verwerken, maar zoals vele andere bedrijven herstelde ze zich snel. Als je de koers bekijkt steeg het aandeel het afgelopen jaar van Saint Gobain snel. De toekomst van Saint Gobain ziet er zeer positief uit en er worden in deze sector grote winsten behaald.

Waar kan je het best Saint Gobain aandelen kopen?

Er zijn verschillende online brokers die aandelen van Saint Gobain aanbieden. Een online broker is een soort van tussenpersoon en hebben met een platform toegang tot beurzen verspreid over de hele wereld. Je kan naast aandelen bij online brokers er ook terecht voor andere zaken zoals cryptocurrency. eToro is de meest bekende online broker en het ideale handelsplatform om Saint Gobain aandelen te kopen. Een handige functie bij eToro is copy trading. Dit is een functie waar je mag afkijken bij de beste beleggers. Zo hoef je niet lang na te denken over jouw te bepalen strategie.

Andere interessante aandelen naast Saint Gobain

Je wilt natuurlijk ook kijken naar andere interessante bedrijven naast Saint Gobain. Zo bouw je een divers en variërend aandelenportefeuille op. Oliemagnaat Total is een interessante optie om in aandelen te beleggen. Bij Total maak je winst op aandelen door een stijgende koers, maar dit bedrijf keert ook dividend uit. Om je aandelenportefeuille interessant te houden zou je kunnen kiezen voor een van de grootste bedrijven uit Duitsland, namelijk Deutsche Bank. Het bestaat zo'n 150 jaar en onderging de laatste jaren een reorganisatie.

Investeren in Saint Gobain?

Het is verstandig om nu te investeren in Saint Gobain. De koers laat de afgelopen tijd een stijgende lijn zien en het bedrijf is goed hersteld van de Corona crisis. Daarnaast is Saint Gobain een grote speler in bouwmaterialen en is het bedrijf al een aantal eeuwen oud. Zowel op korte als op lange termijn kan je met deze aandelen veel rendement behalen.