Ben jij bekend met epoxy? Epoxy is een middel dat instaat vanuit een chemische reactie en is het voor verschillende toepassingen te gebruiken. Zo is epoxy te gebruiken als vloercoating, giethars en is er zelfs kunst te creëren met epoxy, namelijk resin art. Een vloercoating is door de stevigheid enorm populair voor bijvoorbeeld een garage, werkplaats of magazijn. De epoxy vloercoating is namelijk gemakkelijk aan te brengen, relatief voordelig en gaat de vloer ook erg lang mee. En is de vloer beschadigd? Dan kun je gemakkelijk weer nieuwe lagen aanbrengen en ziet de epoxyvloer er weer zo goed als nieuw uit.

Maar wat is epoxy dan nu precies en wat kun je er nog meer mee? 

Wat is epoxy?

Epoxy is een uitzonderlijk harde en taaie chemische kunststof dat bestaat uit 2 componenten, welke je aan de hand van de juiste verhoudingen met elkaar mengt. Door de juiste verhouding zal de vloer uitharden, waarna je hem laat drogen en de vloer bijna alles wel aan kan. 

Je kunt de epoxy gebruiken als lijm, plamuur, lamineerhars om te coaten en is de epoxy vloercoating dus ook enorm populair. Een allround epoxy is dus ook overal voor te gebruiken. 

Epoxy giethars wordt gebruikt om dikkere lagen epoxy aan te brengen. Hier wordt het middel gegoten op vloeren of andere toepassingen, om zo laag voor laag het gewenste resultaat te creëren!

Kunst creëren met epoxy resin

De epoxy giethars is ook te gebruiken om kunst mee te creëren. Dit wordt ook wel resin art genoemd en zijn hier verschillende vormen van. Eigenlijk is het dus een enorm breed begrip. Met epoxy resin kun je denken aan het ingieten van objecten of foto’s aan de hand van mallen, het maken van een eigen river table, gieten met kleurpigmenten, kun je epoxy onderzetter maken en kun je zo eindeloos je fantasie erop los laten gaan.

Het maken van een river table met giethars is enorm gaaf. Hier beschik je bijvoorbeeld over een oude, vooral massieve tafel, die je volledig op gaat knappen met resin art. Je snijdt bijvoorbeeld een stuk uit de tafel, vult deze met de giethars en gebruikt verschillende kleurpigmenten. Resultaat: een unieke tafel met een glasheldere opvulling van epoxy in verschillende soorten kleuren. Je kunt ervoor kiezen om laag voor laag een unieke kleur aan hè brengen, maar kun je ook in één keer gaan opvullen en kleurpigmenten door elkaar heen gaan gebruiken. De tafel of ander soort meubel zal uniek zijn in huis, waardoor je beschikt over een echte eyecatcher in huis!