Ieder jaar worden er steeds meer pakketjes bezorgd. Het is gemakkelijk om iets te bestellen bij een winkel, waarbij je het meestal de volgende dag al in huis hebt. Nu iedereen thuis zit, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren. Het lijkt wel kerst! Omdat er steeds meer pakketjes worden bezorgd, ontstaat er ook steeds lagere bezorgtarieven en de koeriersbedrijven zijn het zat. De kans is vaak aanwezig dat je zelfs niet thuis bent om je pakketje aan te nemen. Dan wordt het of bij de buren gebracht, meegenomen naar een pakket ophaalpunt of zelfs een nieuw bezorgmoment afgesproken.

Dit kan toch veel efficiënter?

Nooit meer een pakket missen

Bij de buren mis je je pakket nooit meer. Het shoppen online en het bestellen gaat iedereen vrij gemakkelijk af. Maar zodra je een pakketje moet ontvangen, gaat dit niet altijd zonder problemen. Zo moet je soms urenlang wachten tot de bezorger komt of wordt je pakket bij onbekende buren bezorgd, omdat je misschien even niet thuis bent. Dit hoeft niet langer meer zo te zijn, want je kan ook gewoon je pakketje laten bezorgen bij een pakketkluis van de Buren. Hier kan je het pakketje ophalen wanneer het jou uitkomt. Ideaal toch?

Gemakkelijk dicht bij jou in de buurt. Met een handige QR-code bepaal je zelf wanneer je je pakketje ophaalt.

Overbelasting

Al voor de covid-19 pandemie was er een overvloed aan pakketbezorging in Nederland. De e-commercesector was flink aan het groeien. Pakketbezorgers missen in Nederland relatief vaak het afgesproken levertijdstip of zelfs de dag waarop de levering van een bestelling in het onlinedomein beloofd is. Dan is het ook nog eens vervelend dat je tussen 14.00 en 16.00 bent thuisgebleven voor een pakketje dat helemaal niet komt.

Bijna de helft van de mensen die online shopt stuurt wel eens wat terug. Om 18.00 pas thuis van het werk? Geen probleem. Bij de Buren heb je 24 uur per dag de mogelijkheid om je pakket weer terug te sturen. De kluizen zijn altijd bereikbaar en geeft jou de mogelijkheid om je pakketje te retourneren wanneer het jou uitkomt. Wat moet je hier precies voor doen? Je maakt een verzendlabel aan via de koerier, vervolgens plak je het verzendlabel op je pakket, je scant het verzendlabel bij de pakketkluis op de gekozen locatie en tot slot laat je het pakket achter in de kluis. Zo voorkom je ook nog eens dat een koerier het pakketje onnodige kilometers hoeft te maken. Dat is ook nog eens een stukje milieuvriendelijkheid.