Het zal je niet ontgaan zijn dat we de winter alweer even achter ons gelaten hebben. De dagen worden weer langer maar het weer laat zich nog niet echt van zijn beste kant zien. Het heeft allemaal te maken met de verandering van ons klimaat. De zomers worden heter, de winters minder koud en steeds vaker loopt de herfst ongemerkt door in de winter. Ook wereldwijd is het klimaat aan het veranderen. Het smeltende ijs op de polen is iets wat jaren geleden ondenkbaar was. We zijn er ons met z’n allen steeds meer van bewust dat we zelf een grote bijdrage leveren aan het veranderen van het klimaat. De uitstoot van CO2 wordt gezien als de grootste boosdoener voor het milieu. De opwarming van de aarde is niet meer te stoppen. Door de hoeveelheden broeikasgas die de mens al uitgestoten heeft, zal het deze eeuw warmer worden. Hoeveel de aarde zal opwarmen, hangt af van welke maatregelen wereldwijd genomen worden. Als de uitstoot van broeikasgassen doorgaat zoals nu zal het eind van deze eeuw gemiddeld zo’n vier graden warmer zijn dan nu.

Hete zomers

Maar dankzij het veranderende klimaat kunnen we ook in ons land steeds meer genieten van warme en zonnige zomers. Voorheen was je al blij met een paar mooie dagen maar nu zijn hittegolven in de zomermaanden steeds gewoner aan het worden. Steeds meer mensen nemen op hun balkon of in de tuin maatregelen om de zon zoveel mogelijk weg te houden zodat ook op warme dagen buiten zitten een genot kan blijven. We zien steeds vaker parasols in tuinen en op balkons verschijnen. Een parasol kopen is in de zomermaanden zeker nodig. Niet alleen in de tuin maar ook als je naar het strand gaat is het raadzaam om een parasol mee te nemen of er één te huren. En wil je een parasol die minder ruimte op de grond in beslag neemt dan is een zweefparasol een prima oplossing.

Lekker buiten leven

Nu de zomers mooier en warmer worden vindt ons vrijetijdsleven steeds meer in de buitenlucht plaats. We trekken er met z’n allen steeds vaker op uit. Natuurgebieden en stranden zijn populaire bestemmingen in de zomer. Ook zien we steeds meer mensen op de fiets er op uit trekken. Maar het verblijven in je eigen tuin of op je balkon blijft toch ook heerlijk met het mooie weer. De barbecue aan, een lekker drankje erbij dat is genieten zeker als je onder je parasol plaats kan nemen. Naast alle nadelen voor het milieu is het voor veel mensen een genot dat de zomers mooier en warmer geworden zijn.