Merk je dat je een beetje vast komt te zitten in je zakelijke administratie? Of ben je om een andere reden op zoek naar een handige en efficiënte manier om geld te besparen binnen je bedrijf? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van geld besparen op je zakelijke energiecontract. Steeds meer ondernemers ontdekken dat ze geld kunnen overhouden door kritisch te kijken naar hun zakelijke energie. Het leuke hiervan is dat het helemaal niet veel tijd of energie hoeft te kosten, maar dat je er uiteindelijk wel de vruchten van plukt. Ben je er ook klaar voor om minder te betalen voor de energierekening van je onderneming? Volg dan de volgende tips op voor goedkopere energie.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp of grootzakelijke energie afneemt – iedere ondernemer kan geld besparen op de energierekening; zolang je maar weet waar je op moet letten. Wist je bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier? Veel ondernemers blijven jaren hangen bij een energiebedrijf wanneer ze eenmaal een contract hebben afgesloten. Zij vinden het vaak te veel tijd en/of energie kosten om op zoek te gaan naar een andere energiedeal. Heel eerlijk? Dat is zonde van je geld. Door geen actie te ondernemen zorg je ervoor dat je nooit het beste energiecontract hebt. Er is namelijk altijd wel ergens anders een beter energiecontract te vinden voor een scherper tarief. Dat zit namelijk zo: energiebedrijven willen jou maar wat graag als hun nieuwe klant. Daar zullen ze genoeg voor doen, zoals kortingen aanbieden en aantrekkelijke welkomstcadeaus verzinnen. Door te blijven hangen bij je huidige energieleverancier profiteer je nooit van die kortingen en cadeaus en betaal je veel meer dan zou hoeven voor zakelijke energie.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Nu vraag je je misschien af waar je dan zoal een betere energiedeal kunt vinden, nadat je al een hele tijd bij één energiebedrijf gezeten hebt. De vraag is eerder: waar niet? Er zijn inmiddels zoveel energiebedrijven in Nederland die zakelijke energie aanbieden dat de keuze reuze is en dat er altijd iets voor je te vinden is. Om een passend energiecontract te vinden, hoef je alleen maar aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Dat is een tool die voor jou op zoek gaat naar een passende deal voor jouw jaarlijkse verbruik en eventueel extra wensen. Wat een groot voordeel is aan dit soort tools is dat je hierbij altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat komt door het onafhankelijke karakter van zo’n vergelijker. Hoe handig is dat? Dit betekent namelijk dat je niet verder hoeft te zoeken en dat het aanbod wat je te zien krijgt echt helemaal compleet is. Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel tijd dat scheelt qua zoekwerk naar een goede energiedeal.

Let op de opzegtermijn van energiecontract

Waar je tot slot rekening mee moet houden, is dat je nooit zomaar over moet stappen wanneer je al ergens anders een energiecontract hebt lopen. Het is hierbij van groot belang om naar de data rondom je huidige contract te kijken. Je hebt namelijk te maken met een opzegtermijn en een einddatum. De opzegtermijn is een periode waarin je mag overstappen van energieleverancier. De meeste energiebedrijven hanteren een opzegtermijn van 30 dagen of drie maanden – sommige bedrijven hebben afwijkende termijnen. Let daar dus goed op wanneer je van plan bent om over te stappen. Kijk hierbij direct naar de einddatum; de datum tot wanneer je energiecontract loopt. Je wilt namelijk niet te vroeg zijn met het opzeggen van je huidige energiecontract, omdat je dan een opzegboete krijgt. Te laat opzeggen, na de einddatum, is echter ook niet aan te raden omdat een energiebedrijf je contract in zo’n geval stilzwijgend mag verlengen.