Twijfel jij of je gehoor achteruit gaat? Als je het moeilijk vindt om te horen wat mensen om je heen zeggen, heb je misschien gehoorproblemen. Als jij denkt dit het geval is, is het verstandig om je gehoor te laten testen. Hoe eerder je dit doet, hoe beter. Het is zeker niet zo dat een gehoorapparaat je oren luier maakt. Ook moet je de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies niet onderschatten. Een slecht gehoor heeft impact op bijvoorbeeld je sociale leven, je hobby's en je gevoel van veiligheid. 

Waarom een audicien aan huis?

Een van de beste redenen om een audicien in huis te halen, is natuurlijk omdat het zoveel gemakkelijker is. Bij een traditionele audicien moet je een afspraak maken, naar de locatie reizen en waarschijnlijk nog lang wachten omdat de afspraken voor jou altijd uitlopen. Je moet dus erg veel tijd inplannen voor 1 afspraak en soms zelfs een hele dag ervoor vrij maken. Voor sommige mensen is het niet eens mogelijk om zelf naar de locatie te reizen. Bij een audicien aan huis heb je al deze problemen niet. Je hoeft niet urenlang te reizen of in een wachtrij te staan. En zelfs als de afspraken voor jou uitlopen, kun je wachten in het comfort van je eigen huis. 

Behalve gemak, is een audicien aan huis is ook goedkoper. Veel mensen denken juist het tegenovergestelde omdat het als een ‘luxe’ wordt gezien. Echter, doordat deze audicien geen fysieke winkel heeft, hoeven ze geen huur te betalen voor hun pand en kunnen ze de prijzen lager houden.

Andere voordelen

Als je een audicien aan huis nodig hebt, zijn er tal van mogelijkheden. Sommige zorgverzekeringsmaatschappijen dekken nieuwe hoortoestellen tot 75%, zodat je ze niet alles uit eigen zak hoeft te betalen. Je hebt ook de optie om een extra verzekering uit te nemen op het apparaat, zodat je niet de volle mep hoeft te betalen als je een nieuwe nodig hebt. 

Ten slotte kan je met een audicien overleggen over welk apparaat het beste bij jou past. Het is mogelijk om gehoorapparaten online te kopen en misschien kosten deze soms minder, maar je loopt dan wel het risico dat je niet de juiste koopt. Bovendien zijn er veel verschillende modellen gehoorapparaten, dat het soms lastig is om een apparaat te vinden dat goed voor jou werkt. 

Advies en onderhoud

Audiciens kunnen je ook advies geven over hoe je het apparaat het beste kunt gebruiken en onderhouden. Het is dus echt verstandig om met een professional te praten zodat je de beste keuze kunt te maken. Zo bespaar je op lange termijn ook geld, want je hoeft niet te experimenteren met verschillende apparaten waar je misschien zelf voor moest betalen. Ook bieden audiciens aan huis een gratis proefperiode, check-ups, garantie en nog veel meer.