Veel ondernemers kiezen ervoor om een zakelijke bankrekening te openen. Dit is onder andere te danken aan het aantal voordelen dat een zakelijke bankrekening met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het overzicht in de boekhouding én de mogelijkheid om de bankrekening te koppelen met speciale boekhoudprogramma's. Toch is het voor veel ondernemers nog altijd lastig om de beste bank te vinden. Want waar vind je bijvoorbeeld de beste zakelijke rekening voor starters? Om dit probleem te vermijden is het slim om zelf verschillende bankrekeningen met elkaar te vergelijken. En dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk online!

Vergelijken kan je veel geld schelen

Niet alle zakelijke bankrekeningen zijn hetzelfde. Iedere bank heeft andere eisen, voorwaarden én prijzen. Het is daarom zeer belangrijk om je eigen onderzoek te doen, voordat je een zakelijke bankrekening opent. Bekijk de inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf én stel jezelf een budget. Hoeveel geld wil jij maximaal jaarlijks besteden aan je zakelijke rekening? En hoeveel gebruik zul je maken van jouw zakelijke bankrekening? Word er regelmatig geld vanuit klanten naar jou overgemaakt, of krijg je maandelijks een freelancesalaris gestort? Vergeet ook vooral niet om rekening te houden met eventuele extra rekeningen die je zult moeten openen in de toekomst.

Controleer de bank

De goedkoopste bank is niet per se de beste bank voor jou. Een zakelijke rekening vergelijken is meer dan alleen het zoeken naar de goedkoopste prijs. Het is immers ook belangrijk dat de bank netjes omgaat met klanten én je helpt bij problemen. Het is daarom slim om online reviews op te zoeken over de banken. Zoek vooral specifiek naar andere ondernemers die een zakelijke rekening bij deze banken hebben. Zijn zij tevreden over de service? Hebben zij klachten? Deze informatie kan jou helpen bij het vinden van de perfecte bank, en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Welke extra mogelijkheden biedt de bank

Met alleen een zakelijke bankrekening ben je er nog niet. Misschien ben je wel op zoek naar een bank die je de mogelijkheid biedt om extra geld te lenen, of wil je een credit card op naam van je bedrijf afsluiten. Niet alle banken bieden deze speciale services, dus is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een rekening opent. Bereid jezelf goed voor door jezelf af te vragen wat jouw bedrijf nodig is. Schroom ook vooral niet om de bank te vragen naar de mogelijkheden. Op deze manier kun je niet alleen antwoord op al je vragen bemachtigen, maar ook meteen checken of de bank beschikt over een goede klantenservice!