SAP Business One is een pakket dat je gebruikt om werkzaamheden te optimaliseren. Daarnaast helpt het je ook bij het overzichtelijk maken van bedrijfsinformatie. SAP zorgt voor een sterke basis op alle afdelingen van een onderneming en is dan ook vaak niet weg te denken. Het pakket helpt je werknemers om efficiënter samen te werken, maar je kunt het ook gebruiken voor partners van buitenaf.

 

De functies van SAP Business One 

Je kunt met het pakket van SAP gebruik maken van een hoop verschillende functies die bedoeld zijn voor verschillende afdelingen. Er zijn functies die puur gericht zijn op het bevorderen van de kwaliteit van bepaalde afdelingen van een bedrijf. Ook zijn er functies die voor bijna elke afdeling binnen een onderneming voordelig zijn. Hier zijn een aantal verschillende functies die SAP Business je kan aanbieden. SAP Business One kan je helpen bij magazijn- en productiebeheer. Je kunt met het pakket van SAP Business One een overzicht krijgen van je realtime voorraad van meerdere magazijnen. Zo kun jij eenvoudig registreren wat de veranderingen zijn in de voorraad bij verschillende banden. Op deze manier kun je je voorraadniveau het beste optimaliseren. Dit zal er namelijk in de toekomst voor zorgen dat je niet met te veel producten blijft zitten, maar ook niks te kort komt. 

 

Het gebruik van CRM

Door een SAP Business One aan te schaffen, krijg je zicht in de activiteiten als het gaat om de aankopen van de onderneming. Daarnaast kun je met CRM ook zien wat voor verkopen je allemaal doet. Dit programma kan je daarnaast inzicht geven over wat mensen van je service vinden en hoe het bij hen gaat. Verder kan CRM je inzicht geven over de activiteiten die je uitvoert als het gaat om marketing. Op deze manier kun jij ervoor zorgen dat je je klanten tevreden kunt houden en beter in kunt schatten hoe zij alles ervaren. Je kunt zo de klanten van je onderneming tevreden houden en je omzet vergroten. 

 

Rapportage en analyse van SAP Business One

Als ondernemer en eigenaar van een bedrijf wil je het liefst zo veel mogelijk taken uitbesteden aan werknemers. Door gebruik te maken van SAP Business One kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat medewerkers toegang krijgen tot verschillende analyses en rapportages. Door bepaalde werknemers hier toegang tot te geven kunnen ze inzicht krijgen in hoe deze analyses en rapportages werken en wat voor bijdrage ze leveren. Na een bepaalde tijd zullen ze er meer van begrijpen en heb je weer een klus die je vanaf nu uit kunt besteden aan je werknemers. Zo kunnen je werknemers eenvoudiger resultaten meten en antwoorden vinden op bepaalde vragen wat het proces zal versnellen.