In de afgelopen jaren is de interesse in groene stroom binnen Nederland enorm gestegen. Zo stappen ondernemers bijvoorbeeld steeds vaker over op groene zakelijke energie in vergelijking met een aantal jaren geleden. Dat is niet zo heel gek; er zijn namelijk heel wat voordelen te vinden aan groene stroom voor je bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat je er uiteindelijk veel geld mee kunt besparen? In tijden van stijgende energieprijzen is dat ontzettend mooi meegenomen. Ben je een ondernemer en twijfel je nog over de overstap naar groene energie? In dit artikel lees je meer over groene zakelijke stroom, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Groene zakelijke energie is beter voor het milieu

Kijken we naar de wereld en hoe het gaat met het klimaat dan is het een hele slimme keuze om over te stappen op groene stroom. De productie van grijze energie, de energie die je afneemt als je geen groene energie hebt, is namelijk ontzettend slecht voor het milieu. Bij die productie komt veel CO2 vrij en zoals je misschien al wel weet, is CO2 de boosdoener wanneer we het hebben over klimaatverandering. Dit uitlaatgas zorgt namelijk voor een gat in de ozonlaag waardoor de aarde opwarmt. Bij de productie van groene energie komt daarentegen veel minder CO2 vrij, waardoor de keuze voor deze vorm van energie een betere keuze is. Daarbij moet je ook kijken naar de energiebronnen waaruit geput wordt. Bij grijze stroom wordt energie gehaald uit fossiele bronnen zoals aardolie. Blijven we doorgaan met deze productie dan zijn dergelijke bronnen op een dag helemaal op. Gelukkig wordt groene stroom geproduceerd uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn. De zon en de wind kunnen immers niet ‘op’ gaan. Kortom: de keuze voor groene energie is wat duurzaamheid een betere keuze.

Geld besparen door aan de slag te gaan met energie vergelijken

Veel ondernemers weten wel dat groene stroom beter is voor het milieu maar blijven alsnog hangen bij een grijs energiecontract voor hun bedrijf. Dat doen ze omdat ze bang zijn dat groene zakelijk energie veel te duur is. Groene energie is tegenwoordig echter helemaal niet meer veel duurder dan grijze stroom. Door aan de slag te gaan met mkb energie vergelijken vind je altijd het meest voordelige groene aanbod van dat moment. Gebruik hiervoor een zogeheten zakelijke energievergelijker zodat je zelf geen tijd kwijt bent aan een lange zoektocht. Zo’n tool is ideaal omdat je binnen no time weet welke aanbiedingen er zoal zijn op het gebied van groene zakelijke energie voor jouw situatie. Het enige wat je moet weten, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Deze gegevens kun je vinden op je jaarafrekening van zakelijke energie. Vervolgens krijg je meerdere aanbiedingen te zien waaruit jij altijd een keuze kunt maken. Omdat een zakelijke energievergelijker onafhankelijk is, weet je zeker dat dit het meest complete aanbod van dat moment is. Je hoeft dus niet verder te zoeken.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat tot slot interessant is om te weten over groene energie is dat je deze vorm van energie zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst een investering maken, wil je profiteren van je eigen groene zakelijke energie. Je hebt hier zonnepanelen en een omvormer voor nodig. Op basis van wat je zoal verbruikt aan energie wordt er gekeken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Over het algemeen is een investering in zonnepanelen binnen acht tot tien jaar terugverdiend. Omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, betekent dit dat je al die tijd nog kunt profiteren van gratis groene energie. Zonnestralen zijn immers gratis. Naast het feit dat groene stroom beter is voor het milieu is dit een reden voor veel ondernemers om te kiezen voor groene energie. Wie wil er nou geen geld besparen op de stijgende energietarieven van het moment?