Het is steeds gebruikelijker aan het worden om met de fiets naar je werk te komen in plaats van met de auto. Dat heeft verschillende redenen. Sommige mensen vinden dit onzin en begrijpen niet waarom je met de fiets naar je werk zou willen gaan. Dat is op zich niet zo gek aangezien het van oudsher zo is in Nederland dat mensen die een auto kunnen betalen deze ook gebruiken. Toch is deze trend een beetje aan het veranderen. Er zijn nu ook een hoop mensen die in principe best het geld hebben voor een auto, maar die er ondanks dat toch voor kiezen om de fiets te pakken om op hun werk te komen. 

 

Ondanks dat sommige mensen het onbegrijpelijk vinden om je auto te vervangen door een fiets, zijn er steeds meer mensen die het doen. Daarom is het interessant om eens te kijken naar wat hun redenen zijn om dit soort keuzes te maken. Het is immers altijd leuk om een klein inkijkje te krijgen in de beweegredenen die mensen hebben bij bepaalde zaken die ze doen. In deze tekst lees je verschillende redenen die de oorzaak kunnen zijn van het verkopen van je auto en het kopen van een fiets. 

Je bespaart een hoop geld en uitstoot

Wanneer je een fiets gebruikt in plaats van een auto, bespaar je een hoop geld. Dat komt natuurlijk doordat je één keer een fiets koopt en deze vervolgens, afgezien van af en toe een reparatie, helemaal gratis kunt gebruiken. Het is dan ook niet gek dat door de stijgende brandstofprijzen nog meer mensen hebben besloten om een fiets te nemen in plaats van een auto. Daarom is een fiets kopen een manier die veel mensen gebruiken om de inflatie enigszins te compenseren. Ook is het zo dat het gebruiken van een fiets veel beter is voor het milieu. Je stoot immers geen extra schadelijke stoffen uit wanneer je met de fiets naar je werk gaat. 

Het is gezond

Er zijn ook steeds meer mensen die bezig zijn met hun gezondheid. Als je het vaak erg druk hebt, is het slim om op zoek te gaan naar manieren om beweging op een vast moment in je dag in te plannen. Het is daarom voor veel mensen een goed idee om een fiets te kopen. Je kunt dan met de fiets naar je werk gaan waardoor je iedere dag in ieder geval al twee momenten hebt waarop je in beweging bent.