Als je opzoek bent naar een nieuwe camera dan zijn er vele modellen die je kan overwegen. Wil je een spiegelreflex camera, een systeemcamera of een compact camera? Een compact camera is de ideale camera als je gewoon snel en eenvoudig foto’s wilt kunnen schieten. Daarnaast kan je er ook video’s mee maken. Deze soort camera’s hebben een vaste lens en je kan hem gemakkelijk mee op reis nemen zonder dat je veel ingewikkelde instellingen hoeft te doen. Een compact camera is comfortabel en makkelijk bedienbaar. In de meeste gevallen werkt de camera met verschillende automatische standen. Je kan foto’s maken volgens het point and shoot principe. Op een instapmodel na kan je ook kiezen voor een variant die meerdere instelmogelijkheden biedt of een high end camera.

Welke soort compact camera kies je uit?

Er zijn vele soorten compact camera’s te koop. Je kan kiezen voor een simpel model wat in je handtas past, een alles in een camera of een high end camera die geschikt is voor straatfotografie. Het is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur welke soort en maat je uitkiest. Er is altijd wel een camera te vinden met je gewenste bereik, toepassing, stijl en formaat. Een travelzoomcamera is de juiste camera als je opzoek bent naar een echte alleskunner. Deze camera’s zijn licht en klein. Je kan ze gemakkelijk in je broekzak meenemen. Het zoombereik wisselt tussen de 5 en 40 keer. Er zijn automatische standen en het scherm is meestal te kantelen of kan je aanraken. Ook beschikken ze vaak over Bluetooth of WiFi waarmee je gemakkelijk je foto’s kan delen.

Andere soorten compact camera’s

Dan bestaat er nog een superzoomcamera oftewel een bridge camera. Deze camera heeft wel wat weg van een kleine spiegelreflexcamera. Deze camera’s beschikken over een groot intern objectief met de mogelijkheid om ver in te zoomen tot maximaal 125 keer. De stabiliteit wordt bewerkstellig door een extra grip op de body. High end compact camera’s zijn de juiste keuze als je opzoek bent naar een uitstekende beeldkwaliteit. Deze camera’s beschikken over een grotere beeldsensor en een lichtsterke lens. Je kan alles op deze camera handmatig instellingen en eventuele aanpassingen zie je vaak direct terug op de optische zoeker. Je kan fotograferen in RAW of JPEG formaat. Ook kan je vaak video’s maken in 4K kwaliteit. Een outdoorcamera zoals een onderwatercamera of action cam is perfect als je graag op avontuur gaat. Deze camera’s zijn robuust, licht en klein. Water, schokken, stof of kou kunnen ze gemakkelijk trotseren.